Skapa mer utrymme i hemmet med en spiraltrappa

En Spiraltrappa är en utmärkt lösning för dem som vill vinna utrymme i hemmet. De tar inte mycket plats och passar in i de flesta rum. Spiraltrappor från Stegfabriken.se är dessutom vackra att se på och de ger ett ljust och luftigt uttrycki hemmet. Som en del av inredningen i ett modernt hem kan du installera en spiraltrappa som är både snygg och funktionell. En spiraltrappa kan hjälpa dig att spara utrymme i hemmet utan att ge avkall på stilen. Dessa trappor finns i många olika utföranden för att passa alla smaker. Du kan hitta en som passar perfekt för ditt hem genom att bläddra bland utbudet på Stegfabriken.se redan idag. Om detta låter som något för dig, skynda dig in på sidan redan nu och läs mer om en spiraltrappa – köp den här https://www.stegfabriken.se/trappor/spiraltrappor.

Spiraltrappa – Vilken storlek ska du välja?

Om du väljer att följa länken här i artikeln, kan du se de olika storlekar och dimensioner som finns tillgängliga. Ett bra sätt att ta reda på vilken storlek på trappan som passar ditt hem är att klippa ut en stor bit kartong eller markera med maskeringstejp på golvet. Markera storleken på trappan som du har i åtanke. Låt kartongen eller tejpen sträcka sig från det nedersta steget till det översta, och se till att det finns tillräckligt med utrymme runt omkring för att människor bekvämt ska kunna gå upp och ner för trappan. Om du fortfarande är osäker på vilken storlek du ska välja står Stegfabrikens expertteam alltid redo att ge dig råd och hjälpa dig att hitta den perfekta trappan till ditt hem.

Fördelar med en spiraltrappa

Det finns många fördelar med en spiraltrappa i ditt hem. För det första tar de väldigt lite plats men ger ändå en bra, säker och bekväm tillgång till taket eller vinden. För det andra finns de i många olika ytbehandlingar och färgkombinationer som bidrar till rummets utseende. För det tredje är installationen relativt enkel runt schaktet/stången i mitten. Slutligen ger spiraltrappor en elegant känsla i varje hem.

Nackdelar med en spiraltrappa

Vissa människor kan känna sig irriterade när de går ner för en spiraltrappa. Spiraltrappor är vanligtvis något brantare än raka trappor eller trappor med kvartssväng, vilket gör dem svårare att navigera. Dessutom kan det vara svårt att bära stora föremål uppför en spiraltrappa, och mindre spiraltrappor kan endast bestigas av en person åt gången. Av dessa skäl är spiraltrappor kanske inte det bästa valet för alla.

Spiraltrappa – Inomhus eller utomhus

En spiraltrappa kan vara ett bra komplement till alla hem, oavsett om du vill ha ett elegant sätt att komma åt din uteplats eller om du vill ha en utrymningsväg för brand eller utrymme. Stegfabriken har specialiserat sig på inomhustrappor i många år, men vi har även börjat tillverka vackra utomhustrappor för takterrasser, korridorer och gjutna golv.