Nytt kortspel för att underhålla sig själv eller sina vänner!

De flesta brukar ha en, två kanske till och med tre favoritkortspel som man spelar konstant och delar med sig av i sin vänskapsgrupp. Men ibland kan det vara skönt att testa något helt annat. Här är ett tips på ett av dom många finska kortspel som är lite annorlunda, men väldigt roligt att spela.

Ventti-Ville – Ett finsk kortspel

Ventti-Ville är ett mycket populärt finskt kortspel som går ut på att försöka täcka alla nummer på ett spelkort. Det finns två olika versioner av spelet, den ena där man använder sig av vanliga kortlekar och den andra där man använder sig av särskilda Ventti-Ville-kort. Spelet är även väldigt populärt på finska casinon. Det är ett mycket enkelt spel att lära sig och det är perfekt för både barn och vuxna. Ventti-Ville är ett mycket socialt spel och det är perfekt för att umgås med familj och vänner.

Allt du behöver veta om kortspelet

Ventti-Ville går ut på att man ska försöka bli av med alla sina kort. När man väl har gjort det, är målet att samla ihop så mycket poäng som möjligt. Poängen får man genom att lägga korten i en ventti- formation.

Först tar man upp sex kort från leken och lägger dem framför sig på bordet. Dessa kort ska sedan arrangeras i en ventti-formation, vilket innebär att de två yttersta korten vänds upp och de andra fyra vänds ner. Sedan tar man ett nytt kort från leken och lägger det under det yttersta högra kortet, och fortsätter på det viset tills leken är slut.

Nu är det dags för poängberäkning! Beroende på hur många spelare som deltar, räknar man ut olika poängvarianter. Om du spelar ensam, till exempel, får du två poäng för varje par av identiska kort du har lyckats samla ihop (exempelvis två ess). Men om du spelar tillsammans med tre andra personer, får du istället bara en poäng per par – eftersom alla andra också har chansen att samla in de identiska korten.
Det är ett väldigt enkelt kortspel, men det kan bli ganska svårt att få alla korten i rätt ventti-formation! Det finns många olika strategier man kan använda sig av, så hitta din favorit och börja spela. Ventti-Ville är ett perfekt spel för en lugn och avslappnad stund tillsammans med vännerna.

Kortspel är alltid roliga, oavsett om man spelar ensam eller tillsammans med andra. Det finns olika typer av kortspel, så det finns något för alla! Dags att prova det här kortspelet.