Mer volym och längd med hårförlängningar

De kan också användas för att lägga till highlights eller lowlights, utan att behöva använda starka kemikalier. Extensions kan vara gjorda av äkta människohår eller syntetiska fibrer och fästs på ditt naturliga hår med hjälp av olika metoder, till exempel lim, tejp eller clips.

Om du funderar på att skaffa hårförlängningar är det viktigt att göra din research först. Det finns många olika typer av hårförlängningar  tillgängliga, så du vill välja de som bäst passar dina behov. Du måste också bestämma vilken metod du vill använda för att sätta extensions

Här kommer en titt på några av de mest populära metoderna.

Limmade förlängningar fästs på följande sätt:

Flätat: En hårflätning är sydd eller limmad på en cornrow-flätning längs hårbotten.

Spår och spets: Spåren limmas fast på det naturliga håret nära rötterna. Förlängningarnas spetsar limmas sedan fast på det naturliga hårets toppar.

Fusion: Små sektioner av naturligt hår limmas med keratin baserat lim till den flätade hårförlängningen. Värme används sedan för att försegla bindningen.

Clip-in: Dessa är tillfälliga förlängningar som kan klippas in och ut efter behov. De är ett bra alternativ om du vill prova extensions utan att binda dig permanent. Clip-in-förlängningar är den mest tillfälliga typen av förlängning. De kan klippas in och ut vid behov och är ett utmärkt sätt att lägga till längd eller volym för en speciell händelse.

Tejpade förlängningar fästs med dubbelhäftande tejp. De anses vara ett halvpermanent alternativ och kan hålla i flera veckor.

Äkta människohår

Human hårförlängningar är gjorda av äkta människohår och kan stylas precis som ditt eget naturliga hår. Syntetiska hårförlängningar är gjorda av syntetiska fibrer och är billigare än människohår förlängningar. De finns också i en mängd olika färger och texturer, så att du kan hitta den perfekta matchningen till ditt eget hår.

När du väljer hårförlängningar är det viktigt att hitta en välrenommerad salong som erbjuder högkvalitativa produkter och tjänster. Stylisterna på salongen ska ha erfarenhet av att applicera hårförlängningar och kunna svara på dina frågor.

Det är också viktigt att ta hand om dina hårförlängningar för att förlänga deras livslängd. Se till att följa det rekommenderade schampo- och konditionering schemat för just din typ av förlängning. Undvik att använda värme stylingverktyg på dina extensions, eftersom det kan skada dem. När du borstar ditt hår, var försiktig så att du inte drar i extensions.

Med rätt skötsel kan dina hårförlängningar hålla i flera månader. De är ett utmärkt sätt att ändra din look utan att behöva göra ett permanent åtagande.